Fogalmak egyszerűen

FI relé vagy életvédelmi relé: végül is egy elektromos felügyeleti eszköz, amely megvédi a hálózatot, amennyiben a fázis vezetékben folyó áram eltér a nulla vezetőben folyó áramtól a megengedett határértéken felül. Mondjuk ha a mosógép pl. fűtőtest zárlatos, akkor nagy valószínűséggel lecsapja a FI relét. Semmi gond, akkor hívjon minket bizalommal és megy a mosógép szerviz Budapesten és környékén igény szerint.Ezt-is-a-fogalmakhoz-szeretném

Földelés: villamos meghibásodás esetén védelmet nyújt az esetleges áramütéstől. Mint érdekesség megjegyzem a háztartásokban használt 230 V-os, 50 Hz-es váltakozó feszültség már néhány tizedmásodpercen belül az izmok szabálytalan, szinkronizálatlan rángását okozhatja, ami 20-30 másodpercen belül oxigénhiánnyal és eszméletvesztéssel jár. Ha a váltakozó áram közvetlenül a szívbe jut, már 1 mA is veszélyes.

Szivattyú: A mosógépből ez a kis villanymotor hivatott arra, hogy kihajtsa a propellerével a szennyvizet, az annak kialakított elvezetési pontján keresztül.

Jet system: segíti a mosás hatékonyságát, hogy felülről locsolja a meleg mosóvizet a ruhákra. Az ilyen technológiás gépekben ez még egy plusz szivattyút jelent, ami ezt a folyamatot végzi.

Mágnes szelep: ezen kis tekercses alkatrészen keresztül  jut be a víz a mosógépbe, tehát a mosógép vízvevő egysége.

Nyomáskapcsoló: beállítja a mosógépben a megfelelő mosó illetve öblítő vízmennyiséget

Ajtóretesz: a mosógép ajtaját ebbe a bimetálos zárba csukjuk be. Ezért nem tudjuk rögtön kinyitni a mosógép ajtaját, a program lejárta után, a gépek számos többségénél, mert standard állapotba kell kerülnie.

Fűtőszál: az adott programciklusban bekapcsol és felmelegíti a mosógépben a mosóvizet

Kerámia fűtőszál: simább felületének és anyagának köszönhetően, nem tapad meg rajta a vízkő és nem lép kémiai reakcióba. A Samsung mosógépekre jellemző.

Hőfokszabályozó: beállítja és felügyeli a beállított hőfokot, nehogy a ruhák kisebbek legyenek a mosás végeztével.

Use Logic technológia: egy olyan szenzoros technológia, amely folyamatosan ellenőrzi a víz tisztaságát, habzását és ha kell akkor csinál egy plusz öblítést.

Gyerekzár: egyes típusoknál mechanikusan illetve gomb kombinációval tudjuk biztosítani a program zavartalan működését. Ennek segítségével nem reagál a mosógép a nyomkodásra és a külső behatolni vágyókra.

Öblítő stop: egy olyan mosógép segéd program, amely az illatos vízben tartja a ruháinkat, így azokat maximálisan átjárja az öblítő.

Aqua stop: a mosógép vízvételét tudja megállítani meghibásodás esetén.A-Fogalmakhoz-szeretném

Direct Drive: egyenlőre az LG márkajelzésű mosógépekben található fejlesztés. Lényege, hogy ékszíjmeghajtás nélkül, a mosógép dobtengelye körül található a motor. Ezzel a megoldással csendesebb a mosógép és csökken az energiafogyasztás.

Fázis kondenzátor: a mosógépmotor energiáját adja, ha gyengül a töltöttsége, akkor gyengül a forgatási hatékonyság .

Rövidre zárt forgórészű / kalickás motor: a legegyszerűbb szerkezetű villamos motor, amiben max csak a csapágyak kopnak. Rettentően tartós motorok a mosógépekben és ezekhez használjuk a fáziskondenzátorokat.

Inverteres motor: igény szerint alkalmazkodik a motor a terheléshez. Csendes és gazdaságos mosógép motor.

Zavarszűrő kondenzátor: védi a mosógépet illetve annak érzékeny elektronikáját, a hálózatból bekerülő zavaroktól Pl. feszültség ingadozástól.

Ékszíj: erőátviteli alkatrész, amely mosógépek esetén szövetszálas gumi ékszíj. Összeköti a motortengelyt a mosógép dobtengelyén lévő ékszíjtárcsával és így forgásra kényszeríti azt.

Csapágy szimering: a mosógépekben golyós csapágyak vannak és a szimering tartja távol a vizet a csapágy golyóitól. Ha vizet kap, akkor oltári hangosan centrifugázik és lehet hívni a mosógép szervizet, hogy ripityára szedje és meggyógyítsa.

Üst: a mosógép komplett víztere, melyben található a mosógépdob és a fűtőszál

Üst szájgumi: egy speciális gumikeverékből készült, nagy mechanikus igénybevételre tervezett hő és lúgálló tömítőgyűrű.

Super Silent: az Ariston mosógépekben jellemző nagyon csendes és gazdaságos üzemeltetésű motor

 

Share Button