- 1 -

Jó napot , kedves koros Hölgy. Az Én drága mosógépem csak zúg de mosni azt nem az Istennek sem akar. Nézem a tíz éven túli masinát Zanussi mokány darab .. Burkolat le , vizsgálom . Lám pusztán az ékszíj nem bírta a strapát. Mondom mennyi lesz a költség. A Hölgy örül , hiszen most került mosógép szerelő a gépe közelébe első esetben . Tesztelem , vizsgálom egyéb hiba nincs . Mondom a jó hírt találkozunk öt év múlva . Elégedetten elszámolunk. Viszlát !

- 2 -

Hallo-hallo, igen szerviz , akkor jöjjön amikor a kicsim alszik. Etetés után leteszem, jó akkor várom . Fiatal asszony , fiatal mosógép Whirlpool . A gép nem régi három négy éves azonban a felültöltős mosógépek új kategóriás hibája az ajtaja az már rozsdásodik , csúf . Amiért felcsörögtek nem öblít és nem hajlandó centrizni a fránya , pedig a babára mosni kell. Kezdem az elején le próbálom valamennyi funkcióját a mosógépnek és valóban a vizet nem hajlandó ki pumpálni a mosógép magából. Nosza kapom magam , tekerném az alsó ürítő dugót kifelé ,persze nem mozdul ez nem volt még sosem kiszedve hallom az őszinte beismerést. Sebaj azért jöttem mondom és a szerszámom markolatával némi noszogatásra enged menetes dugesz és már terül is alattam a büdös mosólé. Egy kis feltörlés néhány jó indulatú tanács. Ez esetben ingyen voltam itt mondom de néhány év múlva megnézném a kicsi baba menyit nőtt. Mosolyogva elköszönünk.

- 3 -

Apropó ez is ide kívánkozik . A kedvesem a párom vagyis a feleségem a mai napig korhol amiért a számára kedves tizennyolc évet szolgált Hajdu minimatt mosógépét modernebbre csinosabbra váltottam. Ez úgy volt , hogy Csaba barátom megszorult mosógép ügyében én meg felajánlottam , Párom Gizi nevű mosógépét …… hiba volt. A rohamcsapat két perc alatt kicserélte a gépeket , én öntelten vigyorogtam, a szívem választottja meg félóra múltával keresetlen szavakkal szapult. Hol a félprogram, ez mit csinál , miért nem indul már mire vár a másik jobb volt stb… Azt már utólag elismerem marhaság volt, mondom vissza csinálom , az a gép neki már nem kel és egy lökött vagyok. Nem azért de még mai napig kapom a hasonló jelzőket. Végül is igaza van , akinek volt Energomat,-lux mosógépe és leváltotta a többség megbánta amiért a csúnya ugrálós ketyerét dizájnos energiatakarékos digitális lemez huszárra cserélte.

- 4 -

Nézzük a beteget ! Azt mondja az ékszíj nem rávaló hm … nézem bontom a gép oldalát le , fiatal pár a szülök adták a gépet nekik. Forgatom a mosódobot , hát az meg billeg a helyén. Szerelem a másik oldalt kibontom , mit látok a támaszoldali csapágy eltűnt . Úgy elkopott a tengelyen ,hogy nyoma nem maradt. Csapágy , szimering elkopott mintha nem is lett volna. Mondom az összeget szerintem is irreális ezért a lelakott masina javításáért mivel kívülről is megviselt a gép. Meg egyezünk egy felújított hasonló kategóriás mosógépbe. Két nap múlva szállítom .

- 5 -

Zuglói esetem . Siemens koros masina a motor mosás helyet be ránt és semmi egyéb a centrifuga fordulat az hibátlan. Cserélem a motor vezérlő panelt , nem jó, Jövök újra ,cserélem a motort a helyzet változatlan. Gond a mérések minden ponton megfelelő értéket mutatnak. Gond , végül felmerül a kábelköteg komplett cseréje. A lényeg a megrendelő meg értő türelme .

- 6 -

A kölcsön gép esete: Előfordul amikor bizonyos márkák alkatrészbeszerzése nonszensz . Ilyenkor ajánlom fel a lehetőséget arra az időszakra díjtalanul a készletemből ajánlok mosógépet kölcsönbe. Apropó a bizonyos mosógép gyártok alkatrészeinek ellátása egyenlő a nullával mivel tíz hetet vállalnak beszállításra. Na erre varrjon bárki gombot és mosson kézzel tíz hétig. szóval elfogadták az ajánlatom ,gép beüzemelve okay. Hetente érdeklődtek a megrendelőim nálam az alkatrészért , én szabódtam, szabódtam aztán úgy döntött a megrendelő Ő megkedvelte a mosógépet megismerte megszokta és akkor megveszi a kölcsönben levő mosógépet. Jó mondom legyen közös örömünk , elboltoltuk a masinát , most mindenki boldog. A megjegyzendő tanulság azok a bizonyos márkák inkorrektek pedig rangos cégek de ezek után lebeszélek mindenkit drága mosógép vasárlásáról mivel a javításkor szívás van. Vegyen olcsó egyszerű mosógépet!!

- 7 -

Mostanában vizsgáltam a IX. kerületben egy nem csapágyazható mosógépet. Kedélyesen felajánlottam hasonló felső töltésű mosógépet feljavított állapotban. A ház asszonya boldogan élt az ajánlattal. Megbeszéltük a következő hét egy napján szállítok – rendben lesz. A megbeszélt időben napsütésben kettesben a srácommal no és a letesztelt működő mosógéppel ott voltunk . Felszívtuk petyhüdt izmaink a reánk váró másfél emelet leküzdésére . Gravitációnk és a mosógép az aztán a meló ellenfél felfelé . Sikeresen abszolváltuk a feladatot , kéjesen szenvedő arccal beüzemelem a mosógépet , a mosógép meg beintett . Húúú nekiálltam miszlikbe szedni mérések ellenőrzések konkluzió , a vezérlés kakukk lett , meg én is . Elnézést kérve üres zsebbel le cipeltük a mosógépet , kicsit még kaptunk a drága Hölgy együttérzéséből ami tényleg vigasztaló volt. Nincs tanulság.

- 8 -

Egy másik számomra tanulságos macerás eset : Ez estben ópomázi az ügyfél és csapágyaztuk a Whirlpool 336-osát ami a korát tekintve szuper állapotban volt . Szíjcsapágyazás kész, vízpróba azután kettő mosás próba üzemben , minden szuper . Beüzemelem a címen, ott is minden klappol . Búcsú, … néhány nap múlva szól a mobil, a mosógép felforralja a vizet . Kiöltözünk , kiautózunk, mégis zöldövezetbe megyünk kirándulni szerszámos táskával . Kezdetnek újra fűtőbetét csere , nem az első eset a hibás de új fűtőbetét. Mindez szombaton, amikor tudvalévő hogy szombaton kocsmában, vasárnap templomban a mosógépszerelő helye . Anyag beszerez, vissza, berakás mosógép beüzemel , nem jóóóó ! Elszaladok műhelybe , bontott fűtőpatron , berakás próbamosás jóóóóó! : ) Végre minden rendben.

- 9 -

A minap történt B. – nél és Gy.-nél jártam Bp. VI. -ker ben. 2010. május. Meglepetésemre bő tizenéves mosógépüket nem kihajítani akarták , neeem… Javítattni !! Látom, s ismerve a típust: no ez tisztítás , szivattyú és küszködés lesz. Korombeliek az ifjak. Nekiállok, szerelem a mosógépet, pici idő elteltével felkínálják nem lenne e könnyebb nem a talajon mászva szerelni esetleg van itten egy asztal, tegyük már fel rá a mosógépet. Annyira megörültem, hogy éltem a felkínált ajánlattal és máris hozzáfértem az összes gonosz rejtett zughoz könnyedén. folyt. köv.

- 10 -

Na, csak csengettek – máris folytatom. Tehát a gép az asztalon , kezem csupa szutyok ,szedem elő az eldugult légcsapda tüneményt . A srácok elszörnyednek láttán a sok szutyoknak. Ám B már kapja ki a kezemből és bőszen mossa már is tisztítja. Én meglepetésemben hagyom és boncolom kifelé a tőbbi takarítani valót. Így megy darabonként a mosóba aztán nekem vissza a kezembe, majd én meg be a mosógépbe. Kellemes meglepetés számomra segítségük, tenni akarásuk. Elköltök annak rendje szerint egy kellemes kávét, finom, jól esik. A mosógép elkészült s míg beszélgettünk, kiderült ám: az urak vendéglátósok. A szerkezet remekül mos, s remek hangulatba koszoltam magam. A megrendelők ötöst kaptak vendéglátásból .

- 11 -

Már megint esemény , térülök stb … beleszaladok egy olyan de olyan ritka mosógépbe , hát egyszerűen letört a nyitó szerkezete ami az ajtaját nyitja. Telefonálok ismerősöknek aztán már mindenkinek , eredmény pláne semmi. Kénytelen vagyok megrendelni a gyártó itteni képviseletétől , na ez sem semmi. Kérdésemre , hogy raktárról szállítják ? Nem-nem, erre nem válaszolok !! – közli egy empátia nélküli női hang. Kérdezem: Akkor miként ? Mondá: Adatok kellenek … stb. Kénytelen vagyok, megrendelem, de a kilátások: kettő hét a szállítás . Én vagyok a mosógépszerelő és tőlem remélik a gyors megoldást amit ezek után aligha bírok realizálni . Kínomba megfogtam magam lementem a műhelyembe és egy öreg de üzemelő feljavított mosógépet elszállítottam a címre. Ráadásul egy Bp.-i szülészet , ahol napi szükség van a cuccra. Sajnos ennyi. “Azt látom ez a mienk egy … patyomkinország”

Share Button