Az előző részben beszámoltunk néhány hibáról, amely jóformán minden márkájú mosógépet érinthet. Az alábbiakban felsorolunk néhány gyakran jelentkező hibát, és azok lehetséges okozóit.

  • Nem forog a dob: Lehet gyanakodni az ékszíjra, de a mai modern mosógépeknél az ékszíj meghibásodás már igen ritkán jelentkezik, leginkább a sebességvezérlő PCB, vagy a sebességvezérlő modul, esetleg a motoron található generátor hibásodik meg.
  • Nem tölti be a vizet a mosógép: Ha ilyen előfordul, először ellenőrizzük le, hogy van-e víz a lakásban. Ha igen, akkor érdemes a befolyó víz mágnesszelepére gyanakodni, esetleg a nyomáskapcsoló, illetve elektronikus részek meghibásodására.
  • Kellemetlen szag terjeng a mosógépben: Akkor bizony a tömítéseknél jelentkező penész lehet a ludas. Ennek kivédésére érdemes speciális mosógép tisztítószert használni. Ha a tisztítás után is jelentkezik a probléma, szükség lehet a kifolyócső, vagy más alkatrészek cseréjére.

Amennyiben bármilyen meghibásodást, vagy nem megszokott jelenséget észlel a mosógépével kapcsolatban, forduljon bizalommal mosógép szervizünkhöz!

mosogepszereles.eu2

Share Button