Ha műszaki cikk vásárlásába vágunk bele, érdemes indulás előtt tájékozódni kicsit, hiszen olyan használati tárgyat vásárolunk, melyet hosszabb időre szánunk a háztartásba. A műszaki cikkekhez a legtöbben csak alapvető szinten értenek, így gyakran csak az eladók tanácsaira figyelhetünk. Összegyűjtöttünk néhány jó tanácsot, melyeket szem előtt tartva talán könnyebbé és gyorsabbá válik a megfelelő és az igényeinkhez leginkább passzoló mosógép kiválasztása.

  • Ha egy- vagy kétszemélyes háztartásba szánjuk az új mosógépet, tehát nem fogunk vele sokat mosni, akkor választhatunk olcsóbb verziót, extra funkciók nélkül.
  • Az elöltöltős előnye, hogy beépíthető, a teteje tárolónak is használható, nagyobb a kapacitása, így nagy családoknak ideális lehet, viszont szélesebb, mint a felültöltős.
  • A felültöltős mosógép kisebb, helyspórolásra ideális, kapacitása nem olyan nagy, mint az elöltöltős gépeké.
  • Ha több emberre kell mosnunk és ráadásul még időhiányban is szenvedünk, érdemes egy szárító funkcióval kombinált modellre beruháznunk.
  • Ne hanyagoljuk el az energiafogyasztás szempontját se, hiszen nem mindegy, hogy mosógépünk mennyit fogyaszt.

A mosógépek besorolásakor öt szempontot vesznek figyelembe és használnak fel a gyártók: víz- és energiafogyasztás, a centrifuga fordulatszáma, zajszint, illetve, hogy mekkora mennyiség fér a dobba.

Figyeljen a részletekre és indulhat a vásárlás! Mosógépekkel kapcsolatos kérdéseivel bátran keressen fel minket!

Share Button