Mosógépünk rendszeres karbantartásának fontosságát talán nem is kell külön megemlíteni. Hosszabb élettartam, kevesebb szerelési költség, hatékonyabb működés és még lehetne sorolni. Íme, néhány otthon is könnyen megvalósítható trükk mosógépünk védelméért.

A reklámokban bemutatott vízlágyítók és egyéb csodaszerek nélkül is sokat tehetünk mosógépünkért. Kevesen gondolunk bele, de már csak egy egyszerű takarítás is számít. A gép belsejében lerakódott vízkőréteg vagy mosópor is okozhat hosszú távon meghibásodást. Ezektől úgy a legegyszerűbb megszabadulni, hogy két pohár ecettel lefuttatunk egy programot. Ezzel akár a jövőbeni penészedés is megelőzhető.

Egy másik ilyen apróság a szódabikarbóna. Fél pohárral a mosószerhez adva a fehér ruhák még fehérebbek lesznek, a színesek kevésbé fakulnak, a mosáshoz használt víz pedig lágyabb. Ezzel nem csak mosógépünknek teszünk jót, de ruháinknak is!

Van olyan módszer is, amivel a dob károsodását akadályozhatjuk meg. Ha megkarcolódik, az rozsdásodáshoz vezethet, kiszakíthatja a ruhákat, javítása pedig költséges. Ettől menthetjük meg, ha a karcolást körömlakkal kenjük le. Alaposan, több réteg felvitelével megakadályozhatjuk a komoly problémákat.

Ha mégis megtörtént a baj, és mosógépjavításra lenne szüksége, keressen minket bizalommal!

mosogepszereles.eu első

Share Button